Antalya Rafting Turu

+90 553 936 53 63

+90 553 936 53 63
Beskonak Koyu, Koprulu Kanyon Milli Parki
Manavgat ANTALYA

Köprülü Kanyon Milli Parkı ve Köprüçay Nehri

Toros Dağlarından doğan ve bir dizi büyüleyici kanyon arasından akan Köprü çay Nehri Serik ilçesinde güneyinden Akdeniz'e dökülür.





Sarp kayalıkların arasından çıkan dar boğazlardaki yer altı kaynak sularıyla beslenip geçilmez kanyonların arasından akıp giden Köprü çay , Türkiye'nin en güzel rekreasyon alanlarından birini oluşturur. Bölgedeki sayısız arkeolojik öneme sahip yerleşimler; özellikle Selge (Zerk) antik şehri nehrin her iki yanına serpilmiş kale ve burçlar , kemerli Roma Köprüleri ve tarihi yolları Köprülü kanyonun doğasına önem katar.





Köprü Çay' a Antalya'dan Serik, Taşağıl ve Beşkonak yoluyla ulaşılır. Manavgat tarafından gelenler ise Beşkonak' a Taşağıl üzerinden ulaşabilir. Beşkonak'a kadar gelen asfalt yol yer yer Köprü Çayı takip ederek devam eder.





Köprülü Kanyon Milli Parkı , Selge Antik Kenti ile birlikte Köprü Çay'ın bir kısmını içine alan 36.000 hektar alana sahiptir. Türkiye'nin en geniş Akdeniz Servisi Ormanı'nın yanı sıra Milli Park 'ta ayrıca zengin bir biçimde Kızılçam, Karaçam, Sedir, Köknar, Meşe ve Yabani Zeytin ağaçları da yer alır. Kırmızı Benekli Alabalık nehrin yukarı kesimlerinde, Kefal ise Köprü Çay'ın diğer kesimlerinde avlanabilir.





Oluk Köprü 'den yaklaşık 100 metre önce su durağandır ve nehir bir havuz şeklini alır burası rafting turuna başlamak için ideal bir noktadır. Rafting turu boyunca karşılaşılan şelaleler çevrenin güzelliğine güzellik katar. Her dökülen şelale sonrasında nehir giderek yavaşlar ve görkemli konumunun tadına varılmasına imkan tanır. Rafting Turu doğa , tarih, spor, ve animasyonlar eşliğinde 12 km sonra sona erer.

Yorumlarınızı mail yollayın yayınlayalım. info@antalyarafting.com.tr ! iyi günler dileriz. Enjoy Rafting

Mustafa Şahin